Schilderwerk:

Binnen- en buiten schilderwerk

Schilderwerk is onder te verdelen in binnen- en buitenschilderwerk. Om kwalitatief goed buitenschilderwerk te behouden, is de kwaliteit van het binnenschilderwerk van groot belang. Door openstaande verbindingen en losgelaten kitvoegen kan condenswater in het hout trekken en vervolgens het buitenschilderwerk aantasten.

Schilderwerk heeft regelmatig een grondige inspectie nodig, zodat achterstallig onderhoud en hoge reparatiekosten achterwege kunnen blijven. Gelukkig is er de professionele schilder die samen met u naar de schildersituatie in of rondom uw huis kijkt en zorgt dat het huis weer in oude of zelfs betere staat terugkeert.

Verftechnische adviezen

De stadsschilder heeft ruime ervaring met kwaliteitsverven van o.a. Copperant, Sikkens, Herfst en Helder en Wijzonol.

Sikkens is producent en leverancier van kwalitatief hoogwaardige verfproducten en diensten voor professioneel schilderwerk in nieuwbouw en onderhoud van onroerend goed. Zo gebruiken wij voornamelijk Rubbol XD Gloss. Dit is hoogglanslak die maar liefst 30 procent duurzamer is dan alle andere topproducten. Met de juiste applicatie kan een duurzaamheid tot tien jaar behaald worden. De zeer hoge en bolle glans zorgt voor een schitterend resultaat. Tevens is daarbij is het glans- en kleurbehoud ongeëvenaard. Het product laat zich prettig verwerken en heeft een uitstekende vloei.

Wat betreft milieu blijft de stadsschilder niet achter. Binnenshuis werken wij bijna uitsluitend met oplosmiddelarme en watergedragen verven. Dat is overigens bij wet verplicht. Watergedragen verven bevatten praktisch geen schadelijke vluchtige stoffen meer. Tijdens de schilderwerkzaamheden maar ook achteraf ondervindt u daardoor geen of weinig last van verflucht.